Ajankohtaista

ESSR musculoskeletal US course

Osallistuin Euroopan muskuloskeletaalisen radiologiyhteisön järjestämälle ylä- ja alaraajojen ultraäänikurssille. Kolmipäiväinen koulutus sisälsi teoriaa ja paljon käytännön harjoittelua pienryhmissä.

 

MUST-2

Martinolin ultraäänikoulutus jatkui osiolla ”distal arm”, jonka aiheena oli ultraäänianatomia ja patologia kyynärpäästä sormiin.

Shockwave

Hankin Shockwave -paineaaltohoitolaitteen. Shockwavea käytetään mm. lihaskireyksien- ja etenkin kroonisten jännevaivojen hoidossa. Lue lisää täältä.

MUST-3

Martinolin koulutussarja jatkui MUST-3 kurssilla, jossa kuvattiin rakenteet polvesta alaspäin. Kurssia edeltävänä päivänä läpikäytiin pitkä luento-demonstraatio (pre course) aiheesta ”ultrasound of the plantar aspect of the foot”.

MUST-1

Osallistuin Carlo Martinolin pitämälle ultraäänikurssille, aiheena olkapää, lonkka ja kaulan alueen hermot (MUST1). Carlo Martinoli on italialainen radiologi joka on kirjoittanut yhdessä Stefano Bianchin kanssa alan merkittävimmän teoksen ”Ultrasound of the Musculoskeletal System”.

MUSoc 2017

Osallistuin MUSoc 2017 kongressiin, joka on vuosittainen MUSoc yhteisön järjestämä MSK-, eli tuki- ja liikuntaelimistön ultraäänikuvaukseen keskittyvä tapahtuma. Kongressissa oli mahdollisuus seurata luentoja ja demonstraatioita n. 60 esityksen verran maailmankuulujen radiologien, kuten Jon Jacobson, Marnix van Holsbeeck ja Carlo Martinoli, toimesta. Nelipäiväinen kongressi sisälsi myös käytännön kuvantamista pienryhmissä.

EUROSON 2017

Osallistuin EUROSON 2017 kongressiin. EUROSON on vuosittainen lääketieteelliseen ultraäänikuvantamiseen liittyvä tapahtuma, jonka toteuttajana on European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology (EFSUMB). Kongressissa käsitellään useita aihepiirejä, mukaan lukien tuki- ja liikuntaelimistön ultraäänikuvaus ja ultraäänilaitteisto.

Advanced musculoskeletal ultrasound course

Advanced ultrasound courseOsallistuin Brysselissä järjestetylle kolmipäiväiselle ultraäänikuvauksen jatkokurssille. Medipointin järjestämällä kurssilla käytiin läpi tavallisesti peruskurssin ulkopuolelle jätettäviä pienempiä yksityiskohtia ja näiden patologiaa. Kurssille osallistujista suurin osa oli radiologeja. Noin puolet ajasta käytettiin kuvantamisen harjoitteluun.

EULAR ultraäänikuvauksen jatkokurssi

uae2Euroopan reumatologiyhteisö (EULAR) järjesti kolmipäiväisen ultraäänikurssin, jossa pääaiheena oli reumataudeille tyypillisten tuki- ja liikuntaelimistön pehmytkudosvaurioiden kuvantaminen. Kurssilla myös harjoiteltiin Dopplerin säätämistä ja perehdyttiin kuvien tulkintaan. Kurssilla oli myös osuus ultraääniohjatuista injektioista.

Seppo Appelqvist · 0400 918 074 · seppo.appelqvist@gmail.com