Ajankohtaista

Korona

Vallitsevasta epidemiasta huolimatta työskentelen normaalisti. Käytän kirurgista kasvomaskia ja huolehdin asianmukaisesti paikkojen desifioinnista. Jätäthän kuitenkin tulematta mikäli Sinulla on koronaan viittaavia oireita.

 

Esaote training day

Osallistuin DJO Nordicin järjestämään koulutukseen, jossa käytiin läpi Esaote Sigma ja Omega ultraäänilaitteiden ominaisuuksia ja käyttöä Esaoten tuotespesialistin johdolla.

Laskimoiden ultraäänikuvaus

Osallistuin Wessex Diagnosticsin järjestämälle ylä- ja alaraajojen laskimoiden ultraäänikurssille. Kurssilla perehdyttiin mm. alaraajojen laskimotukosten kuvaamiseen. Kyseinen ongelma on vasta-aihe mm. hieronnalle ja syy lähettää potilas lääkäriin jatkotutkimuksia varten.

ESSR musculoskeletal US course

Osallistuin Euroopan muskuloskeletaalisen radiologiyhteisön järjestämälle ylä- ja alaraajojen ultraäänikurssille. Kolmipäiväinen koulutus sisälsi teoriaa ja paljon käytännön harjoittelua pienryhmissä.

 

MUST-2

Martinolin ultraäänikoulutus jatkui osiolla ”distal arm”, jonka aiheena oli ultraäänianatomia ja patologia kyynärpäästä sormiin.

Shockwave

Hankin Shockwave -paineaaltohoitolaitteen. Shockwavea käytetään mm. lihaskireyksien- ja etenkin kroonisten jännevaivojen hoidossa. Lue lisää täältä.

MUST-3

Martinolin koulutussarja jatkui MUST-3 kurssilla, jossa kuvattiin rakenteet polvesta alaspäin. Kurssia edeltävänä päivänä läpikäytiin pitkä luento-demonstraatio (pre course) aiheesta ”ultrasound of the plantar aspect of the foot”.

MUST-1

Osallistuin Carlo Martinolin pitämälle ultraäänikurssille, aiheena olkapää, lonkka ja kaulan alueen hermot (MUST1). Carlo Martinoli on italialainen radiologi joka on kirjoittanut yhdessä Stefano Bianchin kanssa alan merkittävimmän teoksen ”Ultrasound of the Musculoskeletal System”.

MUSoc 2017

Osallistuin MUSoc 2017 kongressiin, joka on vuosittainen MUSoc yhteisön järjestämä MSK-, eli tuki- ja liikuntaelimistön ultraäänikuvaukseen keskittyvä tapahtuma. Kongressissa oli mahdollisuus seurata luentoja ja demonstraatioita n. 60 esityksen verran maailmankuulujen radiologien, kuten Jon Jacobson, Marnix van Holsbeeck ja Carlo Martinoli, toimesta. Nelipäiväinen kongressi sisälsi myös käytännön kuvantamista pienryhmissä.

Seppo Appelqvist · 0400 918 074 · seppo.appelqvist@gmail.com