News

Ultraäänikurssi Philipsillä

Viikonloppuna järjestettiin diagnostisen MSK ultraäänitutkimuksen peruskurssi Philipsillä Espoossa. Kurssin vetäjänä toimi radiologi Saulius Rutkauskas, joka pyörittää koulutustoimintaa yrityksensä ultrasoundcenterin kautta. Oma roolini oli toimia kurssin järjestäjänä ja tutorina kuvantamisen harjoittelussa. Jatkossa tulemme järjestämään lisää MSK ultraäänikoulutusta Suomessa.

ultrasoundcenter.eu

Euroson 2023

Osallistuin EUROSON 2023 kongressiin Riikassa. EUROSON on vuosittainen Euroopan lääketieteelliseen ultraääneen keskittyvä tapahtuma, joka sisältää niin luentoja kuin käytännön työpajojakin. Kongressia edelsi italialaisen radiologin Carlo Martinolin pitämä koulutuspäivä, jossa käytiin läpi olkapään ja nilkan ultraäänitutkimusta.

MicroFet 2 lihasvoimamittari

Hankin MicroFet2 dynamometrin, jolla voidaan mitata lihasvoimaa gramman tarkkuudella. Voimamittaus dynamometrillä on oiva keino havaita lihasepätasapainoa ja puolieroja, seurata paranemista ja dokumentoida voimaerot hoitojakson alussa ja lopussa.

Mehiläinen

Aloitin työskentelemään myös Mehiläisessä. Otan vastaan osa-aikaisesti maanantaisin Nokialla ja tiistaisin Tampereella Kaupin toimipisteessä. Shockwave -hoitojen osalta käytössäni on Nokialla radiaalinen- ja Kaupissa fokusoitu hoitolaite. Kaupissa teen myös LPG -hoitoja. Ajanvaraus Mehiläisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

Korona

Vallitsevasta epidemiasta huolimatta työskentelen normaalisti. Käytän kirurgista kasvomaskia ja huolehdin asianmukaisesti paikkojen desifioinnista. Jätäthän kuitenkin tulematta mikäli Sinulla on koronaan viittaavia oireita.

 

Esaote training day

Osallistuin DJO Nordicin järjestämään koulutukseen, jossa käytiin läpi Esaote Sigma ja Omega ultraäänilaitteiden ominaisuuksia ja käyttöä Esaoten tuotespesialistin johdolla.

Laskimoiden ultraäänikuvaus

Osallistuin Wessex Diagnosticsin järjestämälle ylä- ja alaraajojen laskimoiden ultraäänikurssille. Kurssilla perehdyttiin mm. alaraajojen laskimotukosten kuvaamiseen. Kyseinen ongelma on vasta-aihe mm. hieronnalle ja syy lähettää potilas lääkäriin jatkotutkimuksia varten.

ESSR musculoskeletal US course

Osallistuin Euroopan muskuloskeletaalisen radiologiyhteisön järjestämälle ylä- ja alaraajojen ultraäänikurssille. Kolmipäiväinen koulutus sisälsi teoriaa ja paljon käytännön harjoittelua pienryhmissä.

 

Seppo Appelqvist · 0400 918 074 · seppo.appelqvist@gmail.com