Ajankohtaista

Advanced musculoskeletal ultrasound course

Advanced ultrasound courseOsallistuin Brysselissä järjestetylle kolmipäiväiselle ultraäänikuvauksen jatkokurssille. Medipointin järjestämällä kurssilla käytiin läpi tavallisesti peruskurssin ulkopuolelle jätettäviä pienempiä yksityiskohtia ja näiden patologiaa. Kurssille osallistujista suurin osa oli radiologeja. Noin puolet ajasta käytettiin kuvantamisen harjoitteluun.

EULAR ultraäänikuvauksen jatkokurssi

uae2Euroopan reumatologiyhteisö (EULAR) järjesti kolmipäiväisen ultraäänikurssin, jossa pääaiheena oli reumataudeille tyypillisten tuki- ja liikuntaelimistön pehmytkudosvaurioiden kuvantaminen. Kurssilla myös harjoiteltiin Dopplerin säätämistä ja perehdyttiin kuvien tulkintaan. Kurssilla oli myös osuus ultraääniohjatuista injektioista.

Sonografia.fi

bicepsAvasin uuden sivuston: sonografia.fi, joka keskittyy pelkästään tuki- ja liikuntaelimistön ultraäänikuvaukseen.

EULAR ultraäänikuvauksen peruskurssi

US workshopOsallistuin Turkin reumatologiyhteisön ja Euroopan reumatologiyhteisön (EULAR) järjestämälle kolmipäiväiselle ultraäänikuvauksen peruskurssille. Koulutus keskittyi raajojen nivelten kuvantamiseen, etenkin reumatautien näkökulmasta.

Sonografiapäivät

SonograaferipäivätSonograaferijaosto järjesti kaksipäiväiset sonografiapäivät. Koulutuksen antia olivat mm. alaraajavaltimoiden kuvantaminen, nivustyrien ultraääni ja olkapään kuvantaminen, joista kaksi jälkimmäistä toteutettiin Englantilaisten Laura Hortonin ja Alwyn Jacksonin toimista. Käytäntöön painottuneen opiskelun lisäksi mukana oli myös kudosvaurioitten kuvantamislöydöksiin tutustumista mm. kiertäjäkalvosimen jänteiden repeämisten ja limapussin tulehduksien osalta.

Munich Sports Imaging Course

MunchenSaksassa järjestettiin viikonloppuna Munich Sports Imaging Course. Intensiivisellä, ensisijaisesti radiologeille suunnatulla kurssilla perehdyttiin urheiluvammoihin liittyvään kuvantamiseen yli 30 luennoitsijan voimin.

Radiografiapäivät

RadiografiapäivätSuomen röntgenhoitajaliiton järjestämällä radiografiapäivillä oli varattu oma kaksipäiväinen ohjelma ultraäänikuvaamiseen eli sonografiaan liittyen. Aiheina olivat: Sonograafereiden koulutus Britanniassa, gynekologiset ultraäänitutkimukset, ultraäänen ja sonograafereiden historia Suomessa, ergonomia, dopplerin ongelmat, kaulasuonten harvinaisemmat löydökset, ylälaskimoiden ultraääni ja uusinta ultraäänilaitteissa.

LPG tutuksi – Huikea kesätarjous!

Shiho TanakaKesällä 2014 (15.6 – 15.8) LPG -hoitoja on mahdollista saada edulliseen hintaan firman kesäaikaisen japanilaisvahvistuksen, Shiho Tanakan toimesta. Shiho on koulutukseltaan kosmetologi ja puhuu hyvin suomea.

LPG hoitohinnat Shihon toimesta: 25 min. 20€, 50 min. 35€.

Ajanvaraus: 0445 596 376.

LPG社のエンダモロジーで夏に向けメリハリボディを!
ヒップ・太もも・ふくらはぎ・お腹・二の腕についた頑固な脂肪に、メスを使わずアプローチ。
皮膚の深部までマッサージし、老廃物のケアや代謝のケアを行います。
カウンセリングでは気になる部分をヒアリングし、
エンダモロジーについての不安や疑問点などについてアドバイス致します。

Seppo Appelqvist · 0400 918 074 · seppo.appelqvist@gmail.com